Gendai Reiki Ho este o metodă Reiki autentic japoneză,  definită de fondatorul sau Hiroshi Doi Sensei (Japonia) ca o metodă “pentru echilibrarea corpului şi a minţii şi pentru dezvoltarea spirituală”.

Gendai Reiki Ho este un mod de practică adaptat la nevoile şi stilul de viaţă al omului modern. Hiroshi Doi Sensei cunoscând modul de gândire şi obiceiurile culturii occidentale, a hotărât să creeze sistemul Gendai Reiki Ho, care face cunoscute învăţăturile japoneze într-un stil potrivit stilului occidental.

Motto-l Gendai Reiki ”Ayashiku-nai, okashiku-nai, muzukashiku-nai“
(”Nimic discutabil, nimic ciudat , nimic dificil”)

De ce Gendai Reiki Ho pentru managementul stresului?

Este o tehnică concepută de un japonez cunoscător al culturii occidentale şi se adresează celor care trăiesc un ritm de viaţă alert dar îşi doresc o viaţă echilibrată. Sunt inginer și provin din mediul corporate astfel știu cum este când simţi că viaţa trece pe lângă şi tu încă eşti prins între rapoarte, targeturi şi cerinţe. Gendai Ho este o metodă sigură şi uşor de practicat, fără să fie nevoie să îi acorzi resurse importante din timpul tău personal, ci îl poţi practica oriunde şi oricând pentru a-ţi recăpăta vitalitatea.

Gendai Reiki Ho îţi oferă refugiu stabil în vârtejul cotidian oferind suport concret şi la îndemână în fiecare moment şi orice situaţie. De asemenea îți este un ajutor în găsirea intuitivă de soluţii creative. Este o practică prin care îţi acorzi doar câteva minute, fără să ai nevoie de alte lucruri, obiecte sau condiţii speciale. Poţi să aplici exerciţiile în timp ce ești la volan, aştepţi la semafor sau stai la birou în fața laptopului.

Prin practicarea exerciţiilor, putem să privim în noi înşine, să ne vedem fără măşti, fără să jucăm vreun rol şi să ne observăm şi să ne examinăm cu sinceritate. Putem să vedem trăsăturile noastre cele mai bune, dar şi cele care ne dezavantajează şi ne împiedică în dezvoltarea personală. Cu toţii avem aspecte ale caracterului noastru de care suntem nemulţumiţi şi încercăm să le mascăm cu succes variabil. Cu Reiki avem şansa să lucrăm la personalitatea noastră, să definim deficienţele noastre şi să le transformăm. Trăsăturile acestea sunt asemenea corzilor neacordate ale unei chitare sau viori, dacă le “acordăm” atunci sunetul disonant de la început se transformă în muzică.

Companiile aplică principiile japoneze Kaizen ca să îmbunătăţească procese de lucru, să optimizeze timpi, costuri şi alte resurse în vederea obţinerii unor rezultate eficiente. Cu Gendai Reiki Ho avem la îndemână un instrument simplu şi practic prin care folosim ”Kaizen la nivel personal” transformând eul nostru cu scopul obținerii de beneficii în plan personal şi profesional.

Cui se adresează?

Gendai Reiki Ho este o tehnică japoneză oportună pentru cei care au o viaţă activă şi solicitantă şi au nevoie de o metodă simplă şi eficace de echilibrare şi centrare, pentru redobândirea vitalităţii necesare.                                                                                      foto: Japonia, Muntele Kurama

eugen-in-japan2

Este pentru cei care în viaţa de zi cu zi înfruntă des provocări, pentru cei care sunt încercaţi de varietatea de cerinţe, solicitări şi termene la locul de muncă şi au nevoie de centrare şi echilibru. Este o metodă eficientă pentru cei care vor să evite burnout-ul, arderea profesională şi să rămână inspiraţi şi competitivi în dezvoltarea carierei profesionale.

Îl recomand celor care doresc să aibă la îndemână o resursă de energie rapidă şi inepuizabilă pentru a avea o mai bună vitalitate şi pentru reducerea stresului. Este pentru cei care, din lipsă de timp, sunt interesaţi de metode de autodezvoltare individuale autentice, fără să participe la activităţi care să le încarce şi mai mult agenda.

Este o tehnică eficace a celor care zi de zi experimentează stări de stres şi tensiune, ce crează risc de boli cardio-vasculare. S-au făcut studii medicale la Institutul de Ştiinţe Neurologice, Spitalul Universitar South Glasgow despre afectele şedinţelor de energizare cu Reiki în cazul sistemului nervos, rezultatele le puteţi accesa direct: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15674004 . De asemenea sunt studii pe site-ul Hartford Hospital, Connecticut SUA:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4147026/figure/F4/ .

Datorită activității profesionale intense, pe termen lung, persoanele din domeniul corporate, şi nu numai, ajung să acumuleze oboseală constantă şi nu reuşesc să se odihnească corespunzător în timpul liber. Starea de oboseală cronică îi face pe aceștia să se simtă lipsiți de vlagă, să devină apatici şi să se simtă neimportanţi. Burnout-ul sau arderea profesională este starea care îi vizează pe mulţi care duc o viaţă activă, iar cu tehnica Gendai Reiki Ho putem să evităm sau să ameliorăm această stare. În această situaţie energia Reiki ne asigură un plus de vitalitate, iar exerciţiile din Gendai Reiki Ho ajută să depăşim această stare, să ne recâştigăm dorinţa de viaţă, să ne reîncărcăm cu putere de muncă şi să ne focalizăm mai bine pe obiective. Ne ajută să ne regăsim pe noi înşine, să avem motivaţie în tot ce avem de făcut, atât pe plan profesional, cât și personal.

Tema arderii profesionale şi efectul Reiki asupra lui este tratată în studiului medical din link-ul următor: http://rehab.ucla.edu/workfiles/Urban%20Zen/Biological_Research_for_Nursing.pdf
Tehnica Reiki aplicată pentru burnout aduce beneficii atât persoanei care doreşte o ieşire din starea aceasta, cât și angajatorului, acesta va recâştiga o forţă de muncă valoroasă şi experimentată, care îşi va îndeplini sarcinile cu motivaţie redobândită şi încărcat de vitalitate.

Pentru detalii despre această tehnică vă stau la dispoziţie la contact@reiconsulto.ro