Eugen Bibo

Sunt Eugen, inginer de formare, am experienţă de 16 ani în mediul corporate, lucrând în calitate de specialist la o firmă multinaţională. Am avut o încadrare în care am fost orientat constant pe performanţe, focusat pe soluţii pentru o varietate de încercări. Viaţa profesională, relaţia cu ceilalţi, înfruntarea diverselor provocări m-au îndrumat să caut metode prin care să-mi recapăt echilibrul interior şi să-mi menţin sănătatea.

Una dintre cele mai importante experienţe din viaţa mea este Reiki. Am primit primele acordajele în 1995 în şcoala tradiţională Usui Shiki Ryoho, astfel am acumulat 21 de ani experienţa şi folosesc această tehnică cu succes în diverse situaţii de viaţă. În aceşti ani mi-am completat în permanenţă informaţiile şi cunoştinţele despre Reiki ajungând în Japonia la cursurile de Gendai Reiki Ho din regiunea Osaka ale lui Hiroshi Doi Sensei.

Având o gândire focusată pe raţionamentul ştiinţific, timp de mulţi ani, studiile mele şi atenţia mea s-au orientat către ştiinţele exacte, asemenea unui inginer pragmatic. Anii `90, prin accesul la multiple informaţii, au declanşat lărgirea viziunii asupra vieţii şi am descoperit o altă abordare a vieţii şi lumii. Am început să citesc cu interes literatura ce ţinea de domeniul dezvoltării personale şi să particip la cursuri.
Anul 1995 este un an de referinţă pentru mine, în dezvoltarea mea personală, întâlnind pentru prima dată Reiki. Eram plecaţi cu soţia în concediu, când, din cauza curentului din autocar, am făcut amigdalită. Pe vremea aceea nu eram deloc încântat de senzaţia sufocantă din gât, mai ales că trecea greu, de obicei în trei săptămâni. În acel moment de discomfort, draga mea de soţie, Enikő, m-a întrebat “pot să pun mâinile pe tine, pe gâtul tău?”. Cred că întrebarea m-a luat prin surprindere, dându-i acordul instantaneu, fără să mă gândesc. După ce mintea mea a început să se gândească la ceea ce se întâmplă cu mine, au izbucnit şi primele întrebări “Ce-mi faci?”, “Ce este Reiki?” dar repede am fost liniştit să stau cuminte pe durata energizării. După zece minute de Reiki, senzaţia de sufocare deranjantă din gât a dispărut definitiv şi pot să vă spun că de atunci nu am mai avut amigdalită, indiferent de condiţii sau de situaţii. Curiozitatea mea fiind stârnită la cote maxime, am avut multe discuţii cu soţia despre Reiki, şi, summa summarum, la următorul curs ţinut de maestrul nostru Reiki (Uşui Shiki Ryoho), Kormos Geza, am primit acordajele de gradul unu iar după trei luni şi cele de gradul doi. Au urmat ani de exerciţii, de practică, diverse situaţii în care această tehnică mi-a oferit un sprijin invizibil şi efectiv.

Accederea la nivelul de profesor în Usui Shiki Ryoho a fost un proces lin şi natural în anului 2004, asemenea şi fondarea Asociaţiei Reiki Uşui cu ceilalţi 9 colegi în 2006, unde îndeplinesc funcţia de vicepreşedinte. Au urmat ani plini de activitate, în 2009, prin intermediul lui Fodor Gyorgy, maestrul care a vizitat de mai multe ori Japonia, am aprofundat exerciţiile originale japoneze de Dento Reiki. Un alt moment remarcabil a fost în 2014 întâlnirea cu ultimul maestru iniţiat de doamna Takata, Rick Bockner. Doi ani mai târziu, în 2016, Rick Bockner a fost invitatul special al Asociaţiei Reiki Usui din Braşov pentru a susține un seminar.

După 20 de ani de Reiki, în 2015 august, împreună cu soţia şi cu alţi doi colegi, am plecat în Japonia, în ţara de origine al tehnicii Reiki. Călătoria în Japonia a fost dedicată în special Reiki, astfel am participat la pregătirea în Reiki şi am petrecut o zi pe muntele Kurama, dar am luat contact şi cu cultura locală şi am vizitat diferite locuri. A fost o experienţă deosebită deoarece am avut onoarea să pot participa la cursurile de Gendai Reiki Ho ţinute de Hiroshi Doi Sensei, fondatorul acestei şcoli. Am avut oportunitatea să cunosc punctul de vedere al unui profesor Reiki japonez, să-mi întregesc cunoştiinţele despre această tehnică şi să aprofundez unele practici Reiki japoneze. La două luni după cursurile din Japonia, am participat la o altă pregătire cu Doi Sensei, la întâlnirea internaţională a Asociaţiei Gendai Reiki Ho ţinuta lângă Madrid, la El Escorial. Am absolvit workshop-ul de Dento Reiki, practicile Reiki originale din Japonia, alături de alţi 110 profesori Reiki din toată lumea.

Lucrând într-o organizaţie multinaţională timp de 16 ani carieră mea profesională a avut o evoluţie concomitentă cu activitatea în Reiki, tehnicile de energizare m-au ajutat în depăşirea provocărilor şi în gestionarea tensiunilor acumulate la servici. Cunoscând ritmul de lucru din corporaţii şi având practica Reiki, vă confirm din propria experienţă că, tehnicile Gendai Reiki Ho, sunt de mare ajutor pentru persoane active, pentru cei care lucrează zi de zi contra cronometru pe proiecte multiple. Chiar dacă suntem prinşi în vâltoarea sarcinilor de servici, este necesar să ne echilibrăm după orele de lucru, să aducem armonie în viaţa noastră personală şi în cea de familie. Cu Reiki am reuşit să mă echilibrez, să lucrez cu mine, să-mi recuperez resursele pierdute, să am mai multă vitalitate şi să-mi ofere inspiraţie în abordarea provocărilor.

În domeniul profesional am experimentat diverse situaţii, într-una din situaţii a trebuit să găsesc o soluţie tehnică pentru o situaţie concretă şi gravă, stăteam singur în faţa unei comisii de opt persoane (clienți) care aşteptau nervoşi o soluție și propunerea mea. Am reuşit să-mi menţin calmul, mi-am relaxat mintea încleştată în găsirea soluţiei, care nu a întârziat să apară ca printr-o sclipire în ajutorul meu. Soluţia nu era raţională sau tipică, dar pentru condiţiile date a fost singura care a funcţionat și a mulțumit și clientul.

Profesorii Reiki cărora le datorez recunoştinţă şi şcolile Reiki în care am obținut nivelul de predare, respectiv de profesor & maestru:
– în Usui Shiki Ryoho maeștrilor Kormos Geza (HU) şi Simon Enikő;
– în practicile şi exerciţiile Reiki originale japoneze maestrului Fodor Gyorgy (HU) care a fost de mai multe ori în Japonia;
– în Komyo Reiki Kai lui Hyakuten Inamoto Sensei (JP);
– în Gendai Reiki HO lui Hiroshi Doi Sensei (JP) care ne-a primit la cursurile dlui în Japonia.

Practic şi predau două şcoli Reiki:
1. Usui Shiki Ryoho, practic de 20 de ani şi predau de 11 ani; la această şcoală am introdus exerciţiile şi practicile japoneze învăţate de la Fodor Gyorgy, fără alte adăugiri personale;
2. Gendai Reiki Ho, este şcoala Reiki care se potriveşte stilului meu, în care mă regăsesc în totalitate, deoarece îmbină profunzimea şi rigoarea japoneză cu nevoile omului modern. Învăţăturile acestei şcoli mi-au fost predate în 2015 în Japonia; linia de iniţiere fiind Mikao Usui- Kan’ichi Taketomi- Kimiko Koyama- Hiroshi Doi- Eugen Bibo.

În evoluţia mea personală am avut în vedere să caut şi să acumulez informaţii veritabile şi autentice, fără să irosesc resurse în divagaţii şi interpretări subiective, motiv pentru care în Reiki am reuşit să mă pregătesc în cele mai autentice școli din lume. Usui Shiki Ryoho este şcoala care m-a iniţiat şi m-a format în această tehnică, m-a ajutat să mă deschid către vibraţia Reiki.

Experienţa anilor în această şcoală m-a orientat şi către spiritul japonez, să caut profunzimea lucrurilor, să îmi îndeplinesc așteptările la cel mai înalt nivel, ajungând astfel în Japonia la cursul de Gendai Reiki Ho. Abordarea tehnicii  Reiki prin prisma culturii japoneze oferite de Hiroshi Doi Sensei mi-a oferit noi instrumente eficiente în autodezvoltarea personală. Gendai Reiki Ho datorită exerciţiilor alese pentru persoane active, îmi este o alternativă simplă şi eficientă pentru practica individuală Reiki. Situaţiile pe care le înfrunt în activitatea curentă  mă indeamnă la autoanaliză şi autocritică constructivă, iar exerciţiile din Gendai Reiki Ho sunt utile în transformarea aspectelor discordante din mine. Este un sprijin bun în redobândirea echilibrului după o zi sau o perioadă extenuantă, mă ajută să-mi limpezesc gândurile, să mă gândesc „out of the box”, să iau în calcul în analizele mele mai multe informaţii şi să acţionez inspirat în circumstanţele date.

Pentru detalii și înscrieri vă stau la dispoziţie la contact@reiconsulto.ro

Regăsiţi mai jos diplomele Reiki.

reiki-diploma-eugen-bibo-gendai-eng-web reiki-diploma-eugen-bibo-gendai-jap-webreiki-diploma-eugen-bibo-dento-reiki-web                     reiki-diploma-eugen-bibo-dento-reiki-web

reiki-diploma-eugen-bibo2-webreiki-diploma-eugen-bibo3-web

reiki-diplomaeugen-komyo-web